Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes!

AGC behaalt Cradle to Cradle certificaat op isolatieglas Thermobel en iplus/ipasol

Geplaatst op 16/03/2017

AGC behaalt Cradle to Cradle certificaat op isolatieglas Thermobel en iplus/ipasol

  

AGC Glass Europe doet er alles aan om de milieuprestaties van zijn producten doorlopend te verbeteren. En dat loont. AGC is de eerste en tot nu toe enige glasfabrikant ter wereld die het "Cradle to Cradle Certified Bronze" label heeft ontvangen voor isolerende beglazingen. Hiermee bezit het bedrijf nu de grootste portfolio van producten met het Silver en Bronze Cradle to Cradle label.

Een wereldpremière: isolerende beglazingen Thermobel en iplus/ipasol slepen het "Cradle to Cradle CertifiedTM* Bronze" label in de wacht


De gamma’s Thermobel en iplus/ipasol zijn een goed voorbeeld van de enorme expertise van AGC op het gebied van isolerende beglazing. Niet voor niets worden zij steeds vaker voorgeschreven en gebruikt in woning – en utiliteitsbouw. De toekenning van het “Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze” label past perfect in de duurzame en milieuvriendelijke visie van AGC.

Het “Cradle to Cradle CertifiedTM Products Program” is bedoeld om het duurzame karakter van een product in zijn geheel en gedurende zijn hele levenscyclus te beoordelen. Om voor het label in aanmerking te komen, moet het product aan strikte criteria voldoen in vijf categorieën die onder andere betrekking hebben op volksgezondheid en milieubehoud. De globale score van Thermobel en iplus/ipasol is Bronze maar in twee categorieën (hergebruik van materialen, waterbeheer) behalen beide gamma’s Silver en in één (sociale rechtvaardigheid) zelfs Gold.

Met de keuze voor een isolerende beglazing uit het gamma Thermobel of iplus/ipasol met “Cradle to Cradle CertifiedTM Bronze” label garanderen de architecten en voorschrijvers de duurzaamheid van hun projecten en behalen zij een betere score in milieucertificatieprogramma’s voor de bouw zoals BREEAM en LEED.

Een lang, maar succesvol proces

Wanneer een isolerende beglazing het “Cradle to Cradle CertifiedTM” label ontvangt, is het niet alleen het glasproduct dat wordt beloond. De certificering wordt namelijk niet alleen verstrekt voor het glas maar voor alle bestanddelen uit de assemblage in dubbele of drievoudige beglazing, zoals de tussenlagen, de lijm, enz. AGC is de eerste fabrikant van glasproducten die voor deze aanpak heeft gekozen, met medewerking van tientallen leveranciers en 40 productie-eenheden van AGC.

Elke leverancier is gevraagd om details te verstrekken over de chemische samenstelling van zijn grondstoffen in de isolerende beglazingen Thermobel en iplus/ipasol. Alleen zo is de glasproducent zeker van het duurzame karakter van het eindproduct, zoals vereist in het certificatieproces van het “Cradle to Cradle CertifiedTM Products Program”.

* Cradle to Cradle CertifiedTM is een label dat wordt toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

 

Voor verdere informatie over AGC's ecologische activiteiten verwijzen wij u naar het milieurapport van het bedrijf op www.agc-glass.eu. Wilt u meer weten over hoe de AGC-producten u kunnen helpen milieucertificaten als LEED of BREEAM in de wacht te slepen, breng dan een bezoekje aan www.yourglass.com/tools.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies