Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes!

Isolatie

Thermobel: Het gamma isolerend glas van AGC

AGC biedt U een wijde keuze aan isolerende beglazingen. Zij maken het mogelijk de economische en milieubalans te optimaliseren door warmteverlies via de beglazing te beperken (vermindering van het energieverbruik voor verwarming en de invloed daarvan op het milieu). Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie.

Met een isolerende dubbele beglazing kan het energieverlies met 80% worden verminderd in vergelijking tot enkel glas. Met een driedubbele beglazing kan dit zelfs tot 10 keer verbeterd worden ! Het gamma isolerend glas, dat al meer dan 50 jaar door AGC Glass Europe wordt ontwikkeld, draagt de naam Thermobel.

 

Superisolerende HR-beglazingen

De nieuwe generatie isolerende dubbele beglazingen wordt uitgevoerd met een blad gecoat glas, waardoor het energieverlies tot 20% wordt teruggebracht ten opzichte van enkel glas. De Ug-waarde wordt zo standaard 1.1 W/m²K maar kan zelfs tot 0.8 W/m²K teruggebracht worden.

 

Drievoudige superisolerende beglazingen

Naast ons gamma dubbele isolerende beglazing heeft AGC binnen het Thermobel-gamma een zeer hoogwaardige drievoudige beglazing ontwikkeld: Thermobel TG
Deze panelen zijn opgebouwd uit 3 glasbladen waarvan het buitenste en het binnenste glas van een isolerende coating voorzien zijn. De Ug-waarde kan hier tot 0.4 W/m²K worden herleid. De lichttransmissie en zontoetredingsfactor blijven optimaal.

 

Ontdek hier onze isolerende beglazingen...

 

De nieuwe generaties isolerende beglazingen dragen bij tot een beperking van de opwarming van de aarde als gevolg van de uitstoot van broeikasgassen, zoals afgesproken door een groot aantal landen in het kader van het Verdrag van Kyoto. Deze beglazingen zijn inmiddels de standaard geworden in verscheidene Europese landen die deze afspraken hebben omgezet in nationale wetgeving en actieprogramma’s.

 

AGC-beglazing is de enige beglazing ter wereld die beschikt over het"Cradle to Cradle Certified Bronze"-label voor de beglazing Thermobel en iplus/ipasol. Het "Cradle to Cradle CertifiedTM Products Program" is bedoeld om het duurzame karakter van een product in zijn geheel en gedurende zijn hele levenscyclus te beoordelen. Dit label toont aan dat de isolerende beglazing op een milieubewuste manier geproduceerd wordt, eens geplaatst energiebesparend werkt, en bij afbraak ook gerecycleerd kan worden. Meer info.

   

Verklaring over cookies