Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes!

Wat is een coating ?

Geplaatst op: 07/04/2016

Verschillende coatings zorgen voor Uw comfort...

In onze isolerende en zonwerende beglazingen worden glassoorten gebruikt waar een 'zachte' magnetroncoating of een 'harde' pyrolitische coating op aangebracht is.

Deze coatings zijn flinterdunne laagjes metaaloxide die op het glasoppervlak gelegd worden.
De metalen die gebruikt worden, de volgorde van de laagjes,... alles heeft een invloed op het eindresultaat van de beglazing.

  • Zo kunnen bepaalde metaaloxides gebruikt worden om warmte te reflecteren. In combinatie met een gasvulling in de spouw van de isolerende beglazing wordt op een optimale manier voor warmtebehoud gezorgd.
  • Verder kunnen bepaalde oxidelaagjes de schadelijk zonnestraling reflecteren. Hierdoor kan een aangenaam binnenklimaat behouden worden in de zomer. 
  • Als kers op de taart kan een bepaalde kleurtint, een verhoogde reflectie,... een esthetische meerwaarde aan de beglazing bieden. Bij pyrolitische coatings kan de
    coating op de buitenzijde van het glas gebruikt worden voor een nog hogere reflectie.

Onze coatings worden volgens de meest milieuvriendelijke werkwijze aangemaakt. Daarbij wordt al bij de ontwikkeling van onze producten nagedacht volgens het 'waste=food'-principe.
Alle producten worden dus opgebouwd uit herbruikbare, groene grondstoffen. Op het eind van het gebruik zal een AGC-product dus opnieuw opgaan in een nieuw product.
Daardoor kan AGC zich een Cradle-to-Cradle gecertificeerd bedrijf noemen.

AGC Cradle to Cradle

 

 

AGC Mirodan Bouwglas
Izegemsestraat 375
8501 Kortrijk (Heule)
Tel.: 056 36 58 80
Email: info@agcmirodanbouwglas.be

Heeft u een vraag? Stel ze via onderstaand formulier en wij beantwoorden u zo spoedig mogelijk!

* zijn verplicht in te vullen velden.

Door het invullen van dit contactformulier geeft u aan ons toestemming om deze gegevens bij te houden conform onze privacy policy.

Verklaring over cookies