Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes!

Wat is de K-waarde of Ug-waarde ?

Geplaatst op: 07/04/2016

De K-waarde of Ug-waarde van isolerende beglazing...

... drukt in een cijfer uit hoe groot de overgang van warmte door een oppervlak is.

Hierbij worden de grootte van het oppervlak, het verschil in temperatuur aan beide zijden van het oppervlak (binnen en buiten) en de verlopen tijd als uitgangspunt gebruikt.

De Ug-waarde (vroeger K-waarde) geeft dus aan hoeveel warmte er per seconde door 1 m² isolerend glas gaat bij een constant verschil in temperatuur tussen de binnen en buitenomgeving.

Hoe lager dit getal, hoe beter de isolerende waarde.

Als referentie kunt U volgende glaspanelen makkelijk met elkaar vergelijken:

Ug-waardes van glas

Merk op dat het rendement van een drievoudige isolerende beglazing ten opzichte van een enkel glas een tienvoud bedraagt !

Naast de isolerende coatings en de gasvullingen die bij Thermobel gebruikt worden is ook de dikte van de spouw van belang. In regel geldt dat een dunnere spouw een hoger Ug-waarde geeft. De standaarddikte van onze aluminium spouwen is 15mm.

Bij de 0.8 en 0.9-beglazingen wordt echter een ideale isolatie bekomen bij een spouwdikte van 10mm in combinatie met een specifieke gasmix.

Voor specifieke berekeningen van isolerende beglazingen kunt U terecht op de yourglass.com website van AGC. Hier kunt U via de Glass Configurator zelf de Ug-waardes van onze beglazingen berekenen.

 

 

 

AGC Mirodan Bouwglas
Izegemsestraat 375
8501 Kortrijk (Heule)
Tel.: 056 36 58 80
Email: info@agcmirodanbouwglas.be

Heeft u een vraag? Stel ze via onderstaand formulier en wij beantwoorden u zo spoedig mogelijk!

* zijn verplicht in te vullen velden.

Door het invullen van dit contactformulier geeft u aan ons toestemming om deze gegevens bij te houden conform onze privacy policy.

Verklaring over cookies