Schrijf u in op onze nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes!

Hoe kan ik mijn beglazing best onderhouden ?

Geplaatst op: 26/04/2016

Onderhoud van AGC Glasproducten

Wij raden aan onze beglazingen frequent met standaard verkrijgbare onderhoudsproducten voor beglazing te reinigen. Na reiniging dient het glasoppervlak ruim met zuiver water nagespoeld te worden. Daarna kan het oppervlak gedroogd worden. Gebruik hiervoor een schone spons, doek of trekker.

Het is raadzaam regelmatig de sponzen, doeken,... te vernieuwen. Wanneer een van deze op de grond valt vervangt U best onmiddellijk. Een enkele zandkorrel kan ernstige schade aan het oppervlak veroorzaken !

Eerste onderhoud

Proficiat ! U kijkt binnenkort door een AGC-beglazing naar de wereld rondom. Om een klare kijk op de zaken te behouden raden wij U aan een aantal regels in acht te nemen tijdens het eerste onderhoud van Uw nieuwe glaspanelen.

  • Verwijder eerst alle etiketten en kurkjes van het glasoppervlak. Doe dit zo snel mogelijk na de plaatsing. Eventuele lijmresten worden best met een oplosmiddel verwijderd (aceton, MEK,...) Grondig naspoelen is een must.
  • Tijdens de bouwwerkzaamheden die na de plaatsing gebeurden kunnen stof, zand en cementresten op de ruiten gekomen zijn. Spoel de beglazing grondig met zuiver water zonder te wrijven. Controleer nadien het oppervlak op eventuele hardnekkige resten.
  • Deze kunt U met oplosmiddel (silicone- of lijmresten) of een speciale glaskrabber (zand, cement) verwijderen. Let hierbij goed op dat U geen krassen maakt. Spoel opnieuw grondig na en controleer het glasoppervlak.
  • Wanneer alle resten verwijderd zijn kunt U een normaal onderhoud doen.

Voor specifieke vragen rond het onderhoud van isolerend glas kunt U hier terecht.

Voor specifiek vragen rond het onderhoud van interieurbeglazing kunt U hier terecht.

Bij twijfel contacteert U best Uw glasplaatser of een medewerker van AGC.

 

 

AGC Mirodan Bouwglas
Izegemsestraat 375
8501 Kortrijk (Heule)
Tel.: 056 36 58 80
Email: info@agcmirodanbouwglas.be

Heeft u een vraag? Stel ze via onderstaand formulier en wij beantwoorden u zo spoedig mogelijk!

* zijn verplicht in te vullen velden.

Door het invullen van dit contactformulier geeft u aan ons toestemming om deze gegevens bij te houden conform onze privacy policy.

Verklaring over cookies